Wednesday, December 10, 2008

Hampir Ke Situ _ MENDUA

AKU sadar bukan mudah
untuk mengejar mimpi indah
pernah suatu ketika dulu KU punya harapan besar
kini AKU tak pasti dapatkah ku miliki

sudah jauh kita tempuh
kekalkanlah impian lalu
mungkin ada hikmah yg akan menunggu di penghujung jalan
biar nanti kecewa setidak-tidaknya cuba

jika halangan menduga perjalanan kita
janganlah kau putus asa
kerana KU ada di sisi setia menemani
andai semangat mu gugur
genggamlah tanganku
kita hampir ke situ

adakala KU terasa ketabahan tak setegar
tetapi apakan andainya berhenti separuh jalan
percayalah padakuaKU yakin kita mampu

jika halangan menduga perjalanan kita
janganlah kau putus asa
kerana KU ada di sisi setia menemani
andai semangat mu gugur
genggamlah tanganKU
kita hampir ke situ

biar orang katakan rapuhnya harapan
bukan mereka tentukan
tapi kau ada AKU dan AKU punya kamu
apa telah akhirnya tetap bersama

Ni lagu yang penuh bermakna, bila AKU rasa down sebab sesuatu benda yang aku tak dapat buat, aku dgr lagu ni. lagu ni bagi AKU mampu naikkan semangat AKU. Korang try la. Insyallah..lagu ni punya erti yang mendalam.

Teruskan berimpian, sbb impian tak perlu bayaran..Orang yang berimpian lebih baik daripada yang xde impian (Kesian... :-( ..Kan org ada kata, 40x kali sebut sesuatu, kiter akan dapat (tapi ngn usaha la yer)..

3 comments:

buyuiazliana said...

ni kan agak baru tak baru sangat la lagu ni..so kalau b4 kewujudan lagu ni ko dengar lagu ape j?
pok amai2 ke?hehe!

Sithy Harjieah Ibrahim said...

ISh, ada lak. Aku ni kalau tak dengar lagu ni, aku dgr lagu NEGARAKU.tak pun SARAWAK IBU PERTIWIKU..paling cikai pun lagu GUNUNG SANTUBONG, GUNUNG SEJINJANG..aku ni berjiwa keNEGARAan and keNEGERIan la b oiii....hehehe

Er Lang said...

J, welcome to blogging sphere....
follow ar akunyer blog gak....

hm.....aku pun ade impian gak....yang tak eksampaian lagik...walaupun dah apply Law of Attraction banyak kali...( B, comment? not strong enuf i guess?)